Namaste

Praktijk voor zelfbewustwordings processen

Ademtechniek

Rebirthing is een ademhalingstechniek waarbij er geen pauzes zijn tussen de in- en uitademing. Dit heet een verbonden ademhaling.

Wat doet rebirthing?


Rebirthing doet je ervaren wat er in je leeft. Door verbonden te ademen kom je in contact met je levenslust. Je ontdekt hoe je totaler, dieper en intenser kunt leven. Ook zal je in het ademen je eigen beperkingen (bijvoorbeeld spanningen) ontmoeten en de kans hebben daar verandering in te brengen.

Hoe ziet een rebirth-sessie eruit?

In de meeste gevallen lig je op je rug op een matras. De rebirther zit naast je en helpt je om op de juiste manier te ademen. Hierbij worden ook andere technieken gebruikt. Hij/zij is een gids op jouw weg en geeft jou alle steun. 

Jij, de cliënt, bent de persoon die bepaalt hoe ver je gaat, dat wil zeggen of je de ervaring induikt of dat je het wat rustiger en veiliger aan doet. De rebirther spiegelt je voor wat er met jou, de cliënt, gebeurt en geeft je de keuzemogelijkheden aan. Jullie zijn beide verantwoordelijk voor het proces.
Na een, vaak telefonisch, informatiegesprek volgt er een eerste sessie. Dit is een intake gesprek dat

anderhalf uur duurt, daarna volgt er een afspraak voor de eerste ademsessie.

De sessies duren anderhalf uur. Na de sessie is het belangrijk dat je tijd hebt voor jezelf, zodat je wat er gebeurd is, kunt laten zakken en kunt integreren in je dagelijkse leven.


Rebirthing in warm of koud water?

Rebirth kan ook in warm of koud water. Warm water kan al na een aantal 'droge' sessies. 

Koud water sessies kunnen na een diep en intens proces. Watersessies geven een andere ervaring en raken weer andere vlakken van het bestaan.

Warm- en koudwatersessies vinden individueel plaats. Voor meer informatie of verdere vragen kun je mij een email sturen.

2023 @Pragyan Grimm | Namaste Praktijk voor zelfbewustwordings processen