Namaste

Praktijk voor zelfbewustwordings processen

Pragyan

Ik, Pragyan Grimm, ben in 1984 gestart met mijn praktijk NAMASTE.

NAMASTE is van oorsprong een Sanskriet woord en betekent onder andere: ‘ik groet het licht, de Boeddha in jou’.

Onze samenleving dwingt dit licht soms tot een waakvlam. Vanuit waarheid eenvoud en liefde valt dit licht weer aan te wakkeren.

Praktijk Namaste is voor iedereen die het gevoel heeft vastgelopen te zijn, wil dansen in het leven. Voor iedereen die het gevoel heeft dat geluk aan de horizon ligt. Psychosociale problemen heeft. Lichamelijke problemen heeft. Nieuwsgierig is. Meer wil voelen. Dieper wil zuchten, voller wil ademen. Voor iedereen die vrij wil zijn van geestelijke en lichamelijke problemen.

De praktijk is in de 40 jaar, uitgegroeid tot een praktijk voor natuurgeneeskunde waar steeds weer verschillende behandelingen bijgekomen zijn. Coachingstrajecten zijn er nu zowel voor zakelijk als voor privé sessies. 


Adem en Heelheid.

Ademtechnieken kunnen worden gebruikt om je te laten voelen dat je verbonden bent met jezelf, met je omgeving. Dat je één bent met jezelf en met alles om je heen. Omdat je hiermee ook in contact komt te staan met de moeilijke of minder mooie kanten van jezelf, dient er ruimte gemaakt te worden om de heling toe te laten.

Het woord 'geheel' heeft overeenkomsten met het woord 'helen'.

Helen betekent weer in contact komen met het geheel. Heling komt niet tot stand door jezelf te veranderen of te verbeteren, maar juist door toe te staan dat dingen zijn zoals ze zijn. Alles wat zich binnen ons wezen manifesteert, heeft bestaansrecht. Deze werkelijkheid hoeft nooit veroordeeld te worden. Op deze wijze hangt het kunnen genieten van het leven niet af van verlangen of aversie, maar juist van de bereidheid honderd procent in contact te zijn met jezelf.


Lichaam en Geest.

Het klinkt je misschien vreemd in de oren als ik je zou vertellen dat veel mensen geen contact hebben met hun lichaam. Door te leren bewust te worden van je lichaam, leer je bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Zelfbesef bestaat bij de gratie van het lichaam. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.


In mijn praktijk streef ik ernaar deze twee factoren één te laten wezen.

Hier begint de zoektocht naar dat wat je belemmert om waarachtig vrij te zijn.

Een kleine kijk in de doos van Pandora van welke methodieken ik gebruik maak;

        Rebirthing, ademwerk

        Neo-hypno

        Tantra

        Reiki

        Voetreflexmassage

        Lichaamswerk

        Coaching

        Shamanistisch werk

        NEI

        INTEGRA

        Verbindende communicatie

        Hulp bij verslaving

        Zwangerschapsbegeleiding

        Begeleiding bij kanker


In het behandelplan wordt helder welke methodieken aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

2023 @Pragyan Grimm | Namaste Praktijk voor zelfbewustwordings processen